Az FTC fiataljai nyerték a Dalnoki-emléktornát

Bükön rendezték az Erste Bank utánpótlás labdarúgótornát, Dalnoki Jenő emlékének ajánlva, amelyen a Ferencváros U8-as csapata diadalmaskodott.

A legendás Fradi-játékos, és edző tiszteletére kiírt kupán 11, nyolcévesekből álló gyermekcsapat csatázott egymással. Az esemény szakmai védnöke, a magyar labdarugó-válogatott szövetségi edzője, Détári Lajos volt.

A négyszeres világválogatott – akinek Dalnoki Jenő még az ifjúsági válogatottban volt a trénere – elmondta, mindig is fontosnak tartotta az utánpótlást, és külön öröm számára, hogy az ország több részéből érkezett csapatokban nagyon sok tehetséget látott.

A tornát végül a legutóbb Németországban is remeklő Ferencváros nyerte. Czuk Henrik tanítványai ugyanis a döntőben simán, 6-0-ra verték a Fehérvár gárdáját. Az első helyért járó kupát Lipcsei Krisztiánék, Dalnoki Jenő gyermekeitől, Ildikótól és Jenőtől vehették át.

Ifj. Dalnoki Jenő biztos benne, hogy édesapja fentről figyelte a kicsiket, és nagyon büszke a lurkókra, a Ferencváros sikere pedig biztosíték arra, hogy a jövőben is dobogni fog a Fradi-szív.

Forrás: origo.hu

Posted in 2006, Rólunk írták.