Future Cup 2009 – Nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna

Augusztus 20-21-én rendezzük meg immár negyedik alkalommal nemzetközi tornánkat. Az elõzõ évekhez hasonlóan ezúttal is az 1998. január 1. után született korosztály csapatai vesznek részt, és az elõzõ évekhez hasonlóan ezúttal is a magas színvonalú büki sportlétesítményt ad otthont a rendezvénynek. A torna magas színvonalát a résztvevõ csapatokon kívül a tornák állandó szakmai stábja garantálja.

Az idei torna

Az idei tornán nyolc csapat vesz részt: FC Fulham (Anglia), FK Austria Wien (Ausztria), NK Varteks (Horvátország), FC DAC 1904 (Szlovákia), MSK Žilina (Szlovákia), Budapest Honvéd, Bük, valamint csapatunk, az FC Budapest.

A csapatokról, valamint a torna programjáról részletesebb információt talál a Csapatok, a Program és a Szabályok menüpont alatt.

A torna története

A torna Czuk Henrik ötlete alapján 2006-ban került elõször megrendezésre, nevét a 2006-ban elhunyt Dalnoki Jenõ után kapta. Ekkor Czuk Henrik a Ferencváros egyik utánpótláscsapatának volt az edzõje, és õ irányította a Ferencváros mellett a Dalnoki Jenõ Labdarúgó Akadémiát (a Dalnoki család hozzájárulásával és támogatásával). A tornán 11 magyar csapat vett részt, és végül a Ferencváros csapata nyert (edzõ: Czuk Henrik).

2007-ben már 12 csapat vehetett részt Bükön – köztük egy szlovák csapat. A tornát ezúttal a Dalnoki Jenõ Labdarúgó Akadémia együttese nyerte (edzõ: Czuk Henrik). Ez a csapat 2007 elején vált ki a Ferencvárosból, és nagyrészt ugyanazon játékosokból állt, mint a 2006. évi gyõztes.

2008-ban 16 csapattal rendeztük meg a tornát. Az öt hazai csapat mellett 11 külföldi egyesület vett részt, köztük olyan csapatok mint az FC Barcelona, a Hertha BSC, az Austria Wien, az FC København, a Lech Poznan vagy éppen a horvát Varteks. Ezt a tornát is a Dalnoki Akadémia együttese nyerte (edzõ: Czuk Henrik).

Posted in 2009, Hírek.