Future Cup 2009 – Megkezdődött…

A torna nulladik napjával megkezdődött a büki Future Cup. Minden csapat időben és rendben megérkezett, így 19 órakor kezdetét vehette az ünnepélyes megnyitó, mely idén azzal, hogy aktív részét képezte a büki kulturális napoknak, méltó keretet adott a tornának.

A csapatok 3/4 7-kor gyülekeztek a Kossuth utca és Petőfi utca kereszteződésénél lévő körforgalomnál, és rendőrautós felvezetéssel 19 órakor megkezdődött a felvonulás a főtérre. A csapatok sámándobos felvezetéssel indultak el tehát a Petőfi Sándor utcán, a menet elején a Fulham FC és az Austria Wien, valamint a MSK Žilina és az NK Varteks csapatai voltak, őket követték a büki kulturális napokon fellépő táncosok, énekesek, majd a menet második felében vonult a DAC 1902, a Budapest Honvéd, a Büki TK, valamint egyesületünk, az FC Budapest játékosai. A sort további előadóművészek zárták. A menet a helyi lakosok és az itt tartózkodó turisták ünneplése közepette vonult a főtérre.

A főtéren a város polgármestere, Horváth Lajos köszöntette a torna résztvevőit. A köszöntő után bejelentették, hogy a Büki TK és az FC Budapest partnerségi szerződést kötött egymással, melynek értelmében a két csapat a jövőben kölcsönösen együttműködik a másikkal. A megállapodást Bük város részéről, Horváth Lajos polgármester és Kirchknopf Péter, a Büki Sportcentrum helyettes vezetője, egyesületünk részéről pedig Czuk Henrik, az FC Budapest elnöke és szakmai vezetője szentesítette kézfogásával.

A program színvonalas kulturális programokkal folytatódott, az estét 10 órakor a tűzijáték zárta.

A tornán részt vevő csapatok közül négyen is edzőmérkőzést játszottak szerda délután. Először egyesületünk mérkőzött meg a DAC 1904 csapatával, majd a fárasztó repülőút, és a kb. másfél órás buszút után szinte azonnal pályára lépő Fulham FC játszott a Budapest Honvéddal.

Előkészületi mérkőzésen:

  • FC Budapest – DAC 1904 4:1
  • Fulham FC – Budapest Honvéd 1:1
Posted in 2009, Hírek.