Kikapott a Fulham a büki torna döntőjében

Rangos nemzetközi utánpótlás U12 focitornát rendeztek a nyugatmagyarországi fürdővárosban. A tavasszal alakult FC Budapest labdarúgó klub vezetője, Czuk Henrik hét csapatot hívott meg a viadalra.

A korábban a Ferencvárosnál és a Dalnoki Akadémiánál tevékenykedő szakember idén is rangos mezőnyt válogatott össze, melyen az angol Fulham FC, az osztrák Austria Wien, a horvát Varteks és a szlovákiai Zzolna és Dunaszerdahely mellett hazánkat a Budapest Honvéd, a Büki TK és az FC Budapest képviselte. Érdekesség, hogy az angolok négyfős edzői stábbal érkeztek, a két tréneren kívül egy fizioterapeuta és egy technikai vezető is elkísérte a Fulham U12-t. Gera Zoltánról is szívesen beszéltek Geoff Noonan tanítványai, akik szerint a magyar klasszist technikás, közönségszórakoztató játéka miatt nagyon tisztelik Londonban. A rendezvény nyitányaként a csapatok zenészek és táncosok körében vonultak végig Bük utcáin, majd a megnyitó ünnepség zárásaként még tűzijátékkal is kedveskedtek a jövő tehetségeinek.

A Zepter Future Cup csoportmérkőzései nagy izgalmakat és látványos gólokat hoztak, az első játéknapon a 12 éven aluliak két csoportban mérték össze erejüket, melyet követően az NK Varteks, az MSK Zilina, az Austria Wien és a Fulham a felsőházban folytatta, míg az 5.-8. helyért a DAC 1902, a Budapest Honvéd, az FC Budapest és a Büki TK játszott. Az utolsó napon azonban már nem lehetett hibázni, és talán a túl nagy tét hatására a csapatok óvatos játéka a rendes játékidőn túli büntető rúgásokhoz vezetett.

Az idegek harcát végül a Fulham és a Varasd bírta jobban, kettejük közül is utóbbi bizonyult higgadtabbnak, így besöpörte az aranyérmet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Austria Wien állhatott fel. Az érmeket Sáfár Szabolcs és Szendrei József akasztotta az ígéretes utódok nyakába.

Forrás: SportFórum.hu

Posted in 2009, Rólunk írták.