Future Cup 2010 – U13 (1998)

Idén ötödszörre rendezzük meg a tornát, mely 2006-os indulása óta Közép-Európa egyik legszínvonalasabb tornája lett. Idén ráadásul két korosztálynak is megrendezzük, nézzük először a 98-as korosztályt.

A tornát 2006-ban szervezte meg először Czuk Henrik, egyesületünk elnöke és szakmai vezetője – aki akkor még a Ferencváros edzője volt. Az első évben 11 magyar csapat vett részt a tornán, egy évvel később már volt egy külföldi csapat is a tizenkét csapatos mezőnyben. 2008-ban igazán színvonalas nemzetközi mezőny jött össze: a 16 csapat között ott találjuk az FC Barcelona, a Hertha BSC, az FK Austria Wien, az FC Kobenhavn , a Lech Poznan vagy éppen a Varteks csapatát. 2009-ben, az egyesületi változások után nyolc csapat küzdött a kupáért: a Fulham FC, FK Austria Wien, NK Varteks, FC DAC 1904, MSK Žilina mellett három magyar együttes.

Az idei torna egyik érdekessége, hogy a tornát beépítettük az edzőtáborunkba, melyet ezúttal a Dunaszerdahely csapatával közösen tartunk. (A második tábori hét sajnos már betelt, az első tábori hétre még van pár szabad hely az 99-es vagy fiatalabb korosztálynak.) A tábor utolsó előtti napján, augusztus 7-én, szombaton kerül sor a tornára.

A tornákat szervező szakmai stáb folytatja a jó hagyományokat: és az idén is remek mezőny jött össze. A büki sporttelepen immár két nagypályán versenyzik egymással két csoportban a nyolc csapat. A sorsolás után az alábbi két csoport jött létre:

A tornán résztvevő 98-as csapatunk ezzel a tornával fog belépni az U13-as korosztályba; és előzőleg egy dunaszerdahelyi tornával búcsúzott a U12-es korosztálytól.

2010. június 19-20. szombat-vasárnap, Dunaszerdahely

A torna előtti napon csapatunk felkészülési mérkőzést játszott a Kolozsvár csapatával, és 3:1-re kikaptunk (gólunkat Bujdosó Arnold szerezte). A mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a tornára, és ha hozzávesszük, hogy az utazást követően szinte azonnal pályára léptünk, akkor ennek tükrében még az eredmény sem annyira rossz.

Másnap következett a torna első napja, ahol három gyors vereséggel indítottunk. Mindhárom mérkőzésen egy góllal maradtunk alul – úgy, hogy lényegesen több gólszerzési lehetőség adódott előttünk. A napot a Vasas elleni – végre – győzelem zárta.

A második nap minden mérkőzést döntetlenre hoztunk annak ellenére, hogy ezúttal is több lehetőségünk volt a gólszerzésre. Összességében a játékot illetően a helyzetkihasználással voltak gondok, és ha néhány ziccert előttünk volna, akkor az eredmény is jobb lett volna. Így azonban a kilenc csapat közül a 6. helyen végeztünk. Kár érte, mert ebben a tornában benne volt egy sokkal jobb eredmény.

1. nap (2010. június 19.)

* FC Budapest – CFR Cluj 1-2
Gólszerző: Bujdosó
* FC Budapest – Inter Bratislava 0-1
* FC Budapest – FK Levice 1-2
Gólszerző: Bujdosó
* FC Budapest – Vasas SC 3-1
Gólszerzők: Varjú, Bujdosó, Horváth

2. nap (2010. június 20.)

* FC Budapest – Česke Budějovice 0-0
* FC Budapest – Dunaszerdahely 0-0
* FC Budapest – MFK Petržalka 1-1
Gólszerző: Bíró
* FC Budapest – Budapest Honvéd 0-0

Posted in 2010, Hírek.