Budapestre érkezik a Barca és a Fulham

Öt magyar csapat mellett hét külföldi gárda képviselteti magát a Budapesten rendezendő Future Cup elnevezésű nemzetközi labdarúgó utánpótlástornán, amelyet augusztus 19-21. között rendeznek. A meghívottak között többek között a Barcelona, a Fulham és az Austria Wien is szerepel.

Az immár hagyományosnak tekinthető eseményt tavaly már Future Cup néven rendezték meg, míg korábban Dalnoki Jenő nevét viselte a rendezvény. A tornát idén is a tízéves korosztály, vagyis a 2001-ben születetteket számára írták ki.

A viadalt az FC Budapest szervezi, de jelentős segítséget nyújt a XVI. kerületi önkormányzat, amelynek polgármestere, Kovács Péter elvállata a fővédnökséget is. A torna népszerűsítésében három labdarúgó is szerepet vállalt, Szekeres Adrián (MTK) és Gulácsi Péter (Liverpool), valamint a válogatott korábbi kapusa, Sáfár Szabolcs (FK Austria Wien) is részt vett a hírverésben.

A viadalon 12 csapat vesz részt, külföldről több neves egyesület korosztályos együttese is fővárosunkba látogat: a Barcelona, a Fulham, az Austria Wien, a Sigma Olomouc, a Slovan Bratislava, az FC Nitra és az MSK Zilina fogadta el a szervezők meghívását. A hét külföldi mellett öt magyar csapat is harcba száll a végső győzelemért, az Újpest, a Győr, a Honvéd, a Kecskemét és a rendező FC Budapest korosztályos gárdája lép pályára.

A csapatokat négy darab hármas csoportra osztották, az A-csoportban a Barcelona mellett az MTK és az FC Budapest kapott helyet, a B jelzésű trió az Austrai Wien, a Sigma Olomouc és a Budapest Honvéd együtteséből áll, a C-csoportot a Fulham, a Nitra és a Kecskemét alkotja, míg a D-ben a Zilina mellett az Újpest és a Győri ETO szerepel. Az első csoportkört egy második követ, majd ezután kezdődik meg a kieséses szakasz, a döntőre szombaton 15.45-kor kerül sor. a versengésnek a XVI. kerületi MLTC-pálya ad otthont (1165 Budapest, Bökényföldi út 27.).

Forrás: SportKlub

Posted in 2010, Rólunk írták.