Az FC Barcelona első napja Budapesten

Tegnap megérkezett hazánkba a Future Cup tornánk legnevesebb résztvevője, az FC Barcelona. Az együttes az érkezést követően egy könnyed városnézésen vett részt, melyről néhány képet is készítettünk…

Fél órás késéssel landolt a gép, de a játékosok frissen és vidáman szálltak ki a gépből. A repülőtérről a szállásra mentünk, majd onnan a Sugár Üzletközpontban található Coffe with Sugar kávézóba, ahol már frissítőkkel és üdítőkkel várta őket a kávézó tulajdonosa és Szekeres Adrián, klubunk alapító tagja, U20-as világbajnoki harmadik helyezett, valamint Szeiler József, a Sugár üzletközpont vezetője, a Ferencváros egykori kíváló kapusa.

Ezután a Bowling klubban csillapították éhségüket a srácok, majd nekiindultunk a városnak. A buszos túra a Hősök terére vezetett, ahol mindegyik játékos megcsodálhatta a magyar katonák díszlépését, valamint egy koszorúzást az ismeretlen katona sírjánál. Innen az Andrássy úton elmentünk a Deák térre, majd onnan gyalogosan a Vörsmarty térre. A Vörösmarty téren nem lehetett kihagyni a kőoroszlánokat, melyet két év után ismét elfoglaltak az ifjú katalánok. (Két éve a büki tornán résztvevő FC Barcelona csapata a budapesti városnézés során ugyanígy megszállta a kőoroszlánokat.) Innen a Vígadó felé vezetett az út, majd a korzón elmentünk a Lánchídig.

A rövid séta utolsó állomása a Parlament volt, ahol a Parlament mellett a fiatlaokat is sokan lefényképezték. Ezután visszamentünk a XVI. kerületbe a vacsora színhelyére, a Submarine Station étterembe, akik egyébként a torna során az ellátást biztosítják. Miután visszamentünk a szállásra, a srácok találkoztak Kovács Raymund XVI. kerületi alpolgármesterrel, a torna egyik “motorjával”, akinek átadtak egy Barca-zászlót. Az alpolgármester úr pár szóval köszöntötte a fiúkat, majd meghívta őket a közeli Szamóca fagyizóba. A nap méltó zárása volt ez – az ifjú sportolók és edzőik egy könnyed, de mégis tartalmas napon voltak túl.

A városnézés során rengeteg kíváncsi pillantás kísérte a kis csapatot, és sokan összeálltak fényképezkedni velük. A Barcelona profizmusa itt is megmutatkozott: mindenkivel mosolyogva fényképezkedtek, kedvesek, közvetlenek voltak.

Úgy hiszem, izgalmas, nagy színvonalú torna vár ránk, melynek megnyitója csütörtökön 19 órakor lesz a XVI. kerület Bökényföldi út 27. szám alatti MLTC-pályán, és amely pénteken 9 órakor indul az FC Barcelona-FC Budapest kezdőrúgással.

Legújabb: Szerda késő este szerencsésen megérkezett az Olomouc csapata is.

Az FC Barcelona csapatát az Avignon Minibus szállította – ez garantálta a biztonságos, pontos utazást.

Posted in 2010, Hírek.