Dicsérték a Domonkos-tanítványokat

Budapest/Dunaszerdahely. A vakáció végén Budapesten viziteltek, rangos nemzetközi tornán mutatkoztak be a közönségnek a Domonkos Tibor vezette csallóközi focistapalánták. A DAC U10-es kollektívája az FC Budapest Sólymok által rendezett, Future Cup 2010 nevű, színvonalas erőpróbán mérte össze tudását a neves külföldi sztárcsapatok focisulijait képviselő alakulatokkal. Öt ország tizenkét együttese, köztük az FC Barcelona, FC Fulham, Austria Wien, Sigma Olomouc, Győri ETO, Újpest, Slovan Bratislava, előbb az alapcsoportban körmérkőzéses rendszerben küzdött a továbbjutásért.

„Az alapcsoportból továbblépve sikerrel vettük az FC Nitra alkotta akadályt, ennek köszönhetően az elitcsoportba jutottunk. A legjobb nyolc között balszerencsés mecscsen kikaptunk az olomouciaktól. Ellenfelünk játékosai mondhatni helyzet nélkül háromszor is a kapunkba találtak. Mi viszont gól nélküli állásnál három ziccert puskáztunk el. Győzelmünk esetén az Újpesttel mértük volna össze tudásunkat, meggyőződésem szerint a lilákat legyőztük volna” – elevenítette fel a történteket a sárga-kékek trénere. Védencei a folytatásban legyőzték az örök rivális Slovant, és az 5. helyért a katalán szuperklub, az FC Barcelonával csaptak össze. A találkozót 1:0-ra a spanyol együttes nyerte. „Sajnos, ismét elpártolt tőlünk a szerencse. Két perccel a párharc befejezése előtt a kapufát találtuk telibe. A találkozó befejezése után egyébként a Barca edzői gratuláltak, és dicsérték a fiúk helytállását. Azt, hogy jó teljesítményt produkáltunk, az a tény is igazolja, hogy a helyszínen két tornameghívást is kaptunk ellenfeleinktől”– fogalmazott a 6. helyezett dunaszerdahelyiek trénere, Domonkos Tibor. A tornát egyébként a Fulham csapata nyerte.

A DAC eredményei: DAC–Austria Wien 0:3, DAC–Olomouc 2:2 és 1:3, a dunaszerdahelyiek gólszerzői: Múcska 2, Malý, DAC–FC Nitra 2:0, g.: Malý 2, DAC–Slovan Bratislava 2:0, G.: Fekete, Both, DAC–FC Barcelona 0:1.

Forrás: Új Szó

Posted in 2010, Rólunk írták.