Interjú Szekeres Adriánnal – a Future Cup 2011 reklámarcával

– Adrián, hogy tetszett a tavalyi torna? Melyik csapat játéka állt a legközelebb hozzád?

– Nehéz erre válaszolni, mert ők még gyerekek. Viszont több olyan csapat volt, akiknél több “felnőttes” elemet lehet felfedezni. Közülük is a tavalyi győztes Fulham csapatát emelném ki, ami nem véletlen, mert Anglia egyik leghíresebb utánpótlás neveléséről híres. A mi csapatunk pont a tornán nem játszott igazán jól, pedig tudása alapján az első négyben lett volna a helyük.

– Meg voltál elégedve a szervezéssel?

– A torna megnyitóján meglepetésként ért a csúszás, igazából akkor egy kicsit elbizonytalanodtam. Mostanában viccelődöm is Czuk Henrik barátommal, hogy remélem az idein nem lesz ehhez hasonló. A torna két napja profin megszervezett volt, látszott hogy nem az első ilyen nagyszabású esemény volt a rendezők és az egyesület életében.

– Mi a véleményed, miért van ilyen tornára szüksége az egyesületünknek?

– Nem azzal kezdeném, hogy az egyesületnek miért van szüksége ilyen tornákra. Ebben korban az a legfontosabb, hogy minél jobb képzést kapjanak a gyerekek az edzéseken. Rengeteg mindent meg kell tanulniuk, hogy az ehhez hasonló meccseken, illetve a tétre menő tornákon megmutassák magukat. Az FC Budapest egy más gondolkodást vall, nem elégszenek meg a hazai bajnoksággal, hanem törekednek minél több külföldi meccset játszani, azokon tudják felmérni fejlődésüket. Többet lehet tanulni egy szoros 2-2 es meccsen, mintha nyersz 8-0-ra. És visszatérve a kérdésre, ne feledjük az egyesület sokat dolgozik azon, hogy minél jobb kapcsolatot építsen ki külföldi csapatokkal. Nem véletlenül jönnek Barcelona vagy éppen Fulham szintű csapatok Magyarországra. Jó úton jár ez a fiatal egyesület!

– Milyenek az idei torna résztvevői?

– Neves csapatokban most sincs hiány. Hogy ki milyen játékerőt képvisel, csak a tornán tudjuk meg.

– Mit vársz a csapattól?

– Kíváncsi leszek hogy fogják felvenni a versenyt más országok gyerekeivel. Ha úgy játszanak, mint tavalyi torna második napján, akkor szép eredményt érhetnek el. Bizakodó vagyok!

– Miben tudsz segíteni a torna szervezésében?

– Igyekszem a barátaim, ismerőseim közt terjeszteni a Future Cup hírét. Tavaly is volt, aki támogatta a tornát, bízom benne hogy idén is lesznek, akik valamilyen formában hozzájárulnak a segítségükkel… De ha kell pályát festek vagy sátort állítok.

Posted in 2011, Hírek.