Augusztusban Future Cup

A 2008 végén alakult FC Budapest Sólymok utánpótlás-egyesület az idén is megrendezi a Future Cup nemzetközi gyermektornát. Az augusztus 18-20. között sorra kerülő eseményen a 2001-es korosztályban hét ország 16 csapata küzd majd az első helyért.

A legpatinásabb résztvevő az utánpótlás-neveléséről messze földön híres angol FC Fulham, amely tavaly elhódította a kupát, de olyan neves csapatok is tiszteletüket teszik a XVI.. kerületben, mint az Austria Wien és a Rapid Wien (mindkettő osztrák), a Sparta Praha, a Sigma Olomouc és az FC Zbrojovka Brno (mindhárom cseh), a Slovan Bratislava és az MSK Zilina (mindkettő szlovák), a Vojvodina (szerb), vagy az FC Cluj (román). Magyarországról az FC Budapest mellett a DVSC és a Győr szerepel.

A torna fővédnöke ezúttal is a XVI. Kerületi Önkormányzat, szakmai fővédnöke a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, szakmai felelőse pedig a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ).

A tornát Gulácsi Péter (Liverpool) és Szekeres Adrián (MTK) népszerűsíti. Gulácsi az egyesületnek egy dedikált Liverpool-mezt ajándékozott, amelyet árverésre bocsátanak, és a bevételből is a tornát szeretnék még színvonalasabbá tenni.

„Nagy dolognak tartom, hogy egy fiatal, szerény költségvetéssel működő utánpótlás-egyesület ilyen klubokat tudott az idén is meghívni saját rendezésű tornájára. Egyesületünk számára nagyon fontosak a nemzetközi tapasztalatszerzések, és jó érzéssel tölt el minket, hogy ezek az ismert klubok milyen szívesen jönnek el hozzánk” – mondta Czuk Henrik, az FC Budapest Sólymok elnöke.

Forrás: www.pfla.hu (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia)

Posted in 2011, 2011, Hírek, Rólunk írták.