Future Cup a jövőért

Az FC Budapest Sólymok idén is megrendezi a Future Cup elnevezésű tornát. A 2008 végén alakult utánpótlás-egyesület által augusztus 19-20-ára tervezett rendezvényen a 2001-es korosztályban 7 ország 16 csapata küzd majd meg az első helyért.

A legnagyobb név a tavalyi győztes angol Fulham FC, de olyan ismert gárdák is vendégei lesznek a XVI. kerületi csapatnak, mint az Austria Wien, a Rapid Wien, a cseh Sparta Praha, a Sigma Olomouc, Szlovákiából a Slován Bratislava és az MSK Zilina vagy a szerb Vojvodina és a kolozsvári FC Cluj is.

Magyarországról a DVSC a Győri ETO és az FC Budapest lesznek a résztvevők.

A torna fővédnöke ezúttal is a XVI. kerületi Önkormányzat a szakmai fővédnöke a Puskás Akadémia, a szakmai felelőse a BLSZ.

A tornát két fiatal tehetség, Gulácsi Péter (Liverpool) és Szekeres Adrián (MTK) népszerűsítik. Gulácsi Péter egy dedikált Liverpool-mezt ajándékozott az egyesületnek, amely árverésre bocsátja azt, és a bevételből is a tornát szeretnék még színvonalasabbá tenni.

– Nagy dolognak tartom, hogy egy fiatal, szerény költségvetéssel működő utánpótlás-egyesület ilyen klubokat tudott idén is meghívni saját rendezésű tornájára – mondta Czuk Henrik, az egyesület elnöke. – Egyesületünk számára nagyon fontosak a nemzetközi tapasztalatszerzések, és jó érzéssel tölt el minket, hogy ezek az ismert klubok milyen szívesen jönnek el hozzánk.

Forrás: www.nb1.hu

Posted in 2011, 2011, Hírek, Rólunk írták.