Ismét lesz Future Cup

Ismét jön az angol Fulham, az ősi rivális Austria és Rapid is összecsaphat, de sor kerülhet egy Slovan Bratislava és Dunaszerdahely derbire is. Minderre az MLTC erzsébetligeti pályáján kerülhet majd. A kerületi FC Budapest Sólymok ugyanis idén is megrendezi a Future Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás-tornát, mely számos európai nagycsapat érdeklődését felkeltette.

Az idei tornán a fenti együtteseken kívül Csehországot a Sparta Praha, a Sigma Olomouc és a Sparta Brno, Szlovákiát az MSK Zilina, az AS Trencin, Szerbiát, az FK Vojvodina, Romániát a Cluj 1907, míg Magyarországot a Győri ETO és a Debreceni VSC képviseli majd. A rendezvényről május 25-én egy sajtótájékoztatót tartottak a Keringő utca sporttelepen. A rendezvényen több neves labdarúgó, az MTK védője, Szekeres Adrián, az FC Liverpool második számú kapusa, Gulácsi Péter és az Újpest egykori válogatott hálóőre, Szendrei József is népszerűsítette a tornát.

Czuk Henrik elmondta, hogy a rendezvény megnyitójára augusztus 18-án kerül majd sor, míg a tornát augusztus 19-én és 20-án bonyolítják majd le. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a mátyásföldi Future Cup tavaly Európa egyik legszínvonalasabb korosztályos labdarúgó-tornája volt. A rendezvény fővédnöke ismét Kovács Péter polgármester lesz.

Forrás: Helyi Hírek Online

Posted in 2011, Rólunk írták.