Érkeznek a csapatok a büki tornára

Pénteken megérkeznek az első csapatok a büki, Future Cup elnevezésű tornánkra, mely az 1998-ban született U14-es korosztálynak kerül megrendezésre. Az idei tornán négy magyarországi és négy határunkon túli csapat vesz részt.

A tornán végül az előzetes programtól eltérően a Žilina helyett a Spartak Trnava vesz részt. A csapatok közül a szlovák Inter Bratislava, DAC 1904 Dunaszerdahely és a Spartak Trnava már pénteken megérkezik, és este már egy rövid edzéssel hangol a szombaton 10 órakor kezdődő tornára. A torna egyik nagy esélyese: az osztrák FK Austria Wien, a címvédő Budapest Honvéd, a meglepetésekre mindig képes Puskás Akadémia, valamint a szintén nagyszerű utánpótlással rendelkező Győri ETO szombaton érkezik.

Az időjárás egyelőre meglehetősen szeszélyes arcát mutatja: csütörtökön megállás nélkül esett – feláztatva a tornának helyet adó büki sportstadion gyepszőnyegét, ma viszont már hétágra süt a nap. Az előjelezések szerint szombaton 70-80 mm csapadék is várható, remélhetőleg ez nem zavarja meg a tornát. A büki sportstadion szakemberei mindenesetre éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy időjárástól függetlenül első osztályú pálya fogadja szombat reggel a csapatok. Az elmúlt évi meglehetősen esősre sikeredett torna után reménykedünk abban, hogy ezúttal kegyesebb lesznek hozzánk az égiek, de bármilyen is legyen az idő, a kilátogatók egész biztosan remekül fognak szórakozni.

A lebonyolítást illetően változás lesz az elmúlt évekhez képest, hogy a nyolc csapat körmérkőzéses rendszerben mérkőzik meg: ez egyrészt minden csapat számára több lehetőséget biztosít, a könnyebbnek ígérkező meccseken több játékost is ki lehet próbálni, ugyanakkor elmarad a döntő mint legnagyobb esemény. Több lehetőség nyílik viszont az esetleges hibák korrigálására, és – mivel a csapatok nagyrészt hasonló játékerőt képviselnek – minden egybevetve a torna a legtöbb mérkőzésén magas színvonalú játék várható.

Csapatunk háza táján nincs minden rendben: a csütörtöki edzésen kapusunk középső ujja megrepedt, és bár nem gipszelték be, sínt azért kapott, és nagyjából három hétig az edzéseken sem vehet részt. Másik kapusunk még Budapesten sérült meg úgy, hogy az edzőtáborba sem tudott eljönni, így kapusfronton most nem állunk jól. A hangulat viszont remek a táborban: Czuk Henrik és Végh András edzők szerint sokat és jól edzenek a fiúk. Az elsődleges szempont azonban most az, hogy technikailag elérjék a megfeleő képzettségi szintet, és a megfeleő erőállapot is fontos.

Miután csütörtökön a héten immár többedjére a büki strandfürdő vendégszeretetét élvezte a társaság, este egy könnyed esős edzőmérkőzést játszottak a bükiek három-négy évvel idősebb csapatával, akik ellen nyertek, bár Czuk Henrik edző szerint az eredmény itt egyáltalán nem volt fontos.

Pénteken egy rövid pörgős edzéssel készültünk, majd az ebéd és a csendes pihenő után ismét edzőmeccset játszunk a bükiekkel, este pedig korán tér nyugovóra a csapat, hogy másnap a dunaszerdahelyiek elleni mérkőzéssel a mi csapatunk nyithassa meg a tornát.

Posted in 2011, Hírek.