Geoff Noonan véleménye a Future Cup-ról

Az idei Future Cup még a tavalyi rendezést is felül tudta múlni. Nagyon szívesen jöttünk el Budapestre megint, hogy részt vegyünk ezen a magas színvonalú eseményen. Külön kiemelném a szervezők munkáját, hogy idén tizenhat csapattal rendezték meg a tornát, ezzel is növelve a színvonalat és a minőséget.

Ami a lebonyolítást illeti, nagyon tetszett nekünk, hogy a mérkőzések tizennyolc percig tartottak, mert ez épp elégnek kell lennie ahhoz, hogy egy csapat el tudja dönteni a mérkőzést saját javára. Úgy gondolom, hogy a 6+1-es felállás is és a játéktér nagysága is kedvező volt minden csapat számára.

Pozitívumként emelném még ki, hogy olyan Közép-Kelet Európai csapatokkal találkoztunk, akik a technikás labdarúgást részesítették előnyben és játszani akarták a focit, nem pedig beállni védekezni és elrugdosni a labdát! Érdekes volt számomra az is, hogy egyes csapatok más-más felállásban játszottak ellenünk és a játékosaink, hogyan alkalmazkodtak ezekhez a felállási formákhoz.

Összességében nagyon elégedett vagyok a Future Cup 2011-el és nagyon szívesen jövünk el jövőre is Budapestre és Bükre is!

Geoff Noonan
U9 – U14 Fulham Academy Manager

Posted in 2011, Hírek.