FCZ Brno siker a Future Cup-on

A Future Cup Magyarország egyik legrangosabb utánpótlás labdarúgó-tornája. A 2002-es korosztály számára negyedik esztendeje rendezik meg ezt a sporteseményt. Bár Zugló egyelőre még nem számít a foci utánpótlás-bázisának, az idei Future Cup-on mégis érdekelt volt a kerület.

Az első évben még Bükkfürdő, majd onnantól kezdve a XVI. kerület ad otthont a rendezvénynek. Ugyan a XIV. kerület nem indult a versenyben,de Zugló testvérvárosa, a Berlin Steglitz-Zehlendorf kerület futballklubja, a Hertha BSC is elfogadta a szervezők meghívását. A csapat házigazdája a zuglói önkormányzat volt, amely német gyerekeknek a torna szünetében a város és a kerület nevezetességeit is megmutatta.

A Hertha BSC csapatának olyan nagynevű együttesekkel kellett megmérkőznie, mint az angol Fulham, az osztrák Rapid Wien, a cseh Sparta Praha, a Zbrojovka Brno, a szlovák Zilina és a Slovan Bratislava, illetve a magyar klubok közül a Győri ETO és a Videoton. A XVI. kerületet pedig az FC Budapesti Sólymok képviselte, mely csapat a négy közé jutásért éppen a Hertha-t ejtette ki 0:0-ás mérkőzést követően büntetőkkel. A Hertha azonban az 5-8. helyért zajló küzdelemben is becsülettel küzdött, és végül az ötödik helyet szerezte meg. A csapatot a megnyitón, illetve az eredményhirdetésen a zuglói önkormányzat nevében Rozgonyi Zoltán és dr. Ferdinandy István alpolgármesterek személyesen is köszöntötték.

– Riersch Tamás

Forrás: Zuglói lapok – Berlini siker a Future Cup-on

Posted in 2012, Rólunk írták.