FUTURE CUP 2012 – Nem állnak csehül: megvédte címét a Brno

Augusztus 18-án és 19-én került sor a Future Cup 2012 elnevezésű, U11-es mezőnyt felvonultató nemzetközi utánpótlástornára, amelyen legjobb magyar csapatként az FC Budapest Sólymok a harmadik helyen zárt, míg a tavalyi győztes cseh Brno ismét a legjobbnak bizonyult.

2011 augusztusában általános meglepetésre az egy esztendővel fiatalabb gyerekeket pályára küldő cseh Brno nyerte meg a tornát, mint ahogy ezúttal is a „szomszédok” végeztek az élen. A Brno a fináléban az osztrák Rapid Wient győzte le 2–0-ra, míg a bronzmeccs magyar kisdöntőt hozott, elvégre az FC Budapest Sólymok a Győri ETO-val találkozott, amelyen a fővárosiak 2–1-es diadalt arattak.

Hogy milyen fontos eseménnyé nőtte ki magát a XVI. kerületi rendezvény, arra szolgáljon ama tény ékes bizonyítékul, hogy a kis, ám annál nagyobb csapatokat Kovács Péter polgármester üdvözölte, míg a díjak átadásában a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott, az idei Európa-bajnokságon is működő Kassai Viktor is segédkezett. A legjobb magyar labdarúgónak egyébként az FC Budapest Sólymokat erősítő Skribek Alen lett. Érdekesség, hogy az angol Fulham csupán kilencedikként zárt, míg a Videoton sereghajtóként, azaz tizenhatodikként végzett.

Forrás: Foci a köbön – FUTURE CUP 2012 – Nem állnak csehül: megvédte címét a Brno

Posted in 2012, Rólunk írták.