BLSZ – Future Cup 2012

Minden szempontból sikeresnek bizonyult az idei Future Cup nemzetközi labdarúgó utánpótlástorna. Az FC Budapest utánpótlás nevelő egyesület hagyományos tornáján 7 ország 16 csapata versenyzett az első helyért. Az U11 korosztály számára kiírt viadalon olyan csapatok vettek részt mind az angol Fulham FC, a német Herta Berlin, az osztrák Rapid Wien, a cseh Sparta Prága vagy a román CFR Cluj.

Az idén is remek mérkőzéseket láthattak a mérkőzésre kilátogató nézők, ahol a tavalyi győztes FCZ Brno ismét elhódította a kupát! A torna kellemes meglepetése a hazai csapat az FC Budapest 3.helyezése és remek játéka ami ebben az erős mezőnyben igen dicséretes. A torna fényét Kassai Viktor FIFA játékvezető emelte, aki a torna döntőjét dirigálta. A torna fő támogatója ezúttal is 16. kerületi Önkormányzat volt, szakmai támogatók pedig a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága.

Czuk Henrik (FC Budapest elnöke) : A Future Cup tornánk színvonala évről évre emelkedik , amit a visszajáró egyesületek vezetői is megerősítettek. Nagyon örülök, hogy egy ilyen kis klub mint mi vagyunk évről évre ilyen minőségi tornát tudd rendezni Magyarországon. Jövőre megpróbálunk még egy szinttel feljebb lépni.

A Future Cup 2012 Budapest végeredménye:

1.FCZ Brno
2.Rapid Wien
3.FC Budapest
4.Győri Eto
5.Herta Berlin 03
6.FA Bratislava
7.Sparta Praha
8.Matejka Kinder
9.Fulham FC
10.CFR Cluj
11.Slovan Bratislava
12.MSK Zilina
13.ACS Tampa Brasso
14.DSZT Válogatott
15.Sigma Olomouc
16.Videoton FC

Forrás: BLSZ – Future Cup 2012

Posted in 2012, Rólunk írták.