Szekeres Adrián – Hátul is előre tervez

fcbudapest_szekeres_adrian-20150220-n

Szekeres Adrián a Dunaújváros 25 éves labdarúgója, egyesületünk alapítótagja és reklámarca, sikeres C licences vizsgán van túl! Ennek apropójaként Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója készített vele egy interjút. Ebből a cikkből ragadtunk ki pár gondolatot.

– Nem a karrier végén kell elkezdeni a jövőről gondolkodni, vallja a védő Szekeres Adrián, aki már 25 évesen foglalkozást tart gyerekeknek.

– A futballista karrierje pedig tele van bizonytalansággal. Ha az ember játszik, természetesnek veszi a készenléti állapotát, de ez nem tart örökké és ahogy a mögötte hagyott esztendők gyorsan teltek el, hamar lepereghetnek az előttünk álló évek is. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy sérülés bármikor keresztülhúzhatja terveidet.

– Nem harmincnégy évesen jusson eszembe, amikor mondjuk már nem kapok szerződést, vagy – ne így legyen! -sérülés miatt hirtelen abba kell hagynom a futballt, hogy most mihez kezdjek, és akkor álljak neki tanulni…

– Másképp figyelem és értelmezem a saját edzéseimet, amióta tanfolyamra járok.

– Gyerekként Újpestre kerültem, Czuk Henrik vitt oda, ő volt az edzőm. Vele jó kapcsolatban vagyok azóta is, és alapító tagja lettem az FC Budapestnek, amely kimondottan a gyermekneveléssel foglalkozik. Hat és tizennégy év közötti korosztályos csapatai vannak és Henrik a szakmai igazgató. Büszkén mondhatom, ma már tekintélyes nemzetközi tornát szervezünk az Ikarus pályán, illetve több ismert külföldi klubbal is kapcsolatban állunk.

– Ám a srácok elé állva érzed át igazán, mekkora felelősség is ez. El kell érned, hogy mindenekelőtt jól érezzék magukat, szeressék meg a labdarúgást. Nem lesz mindenkiből válogatott, még NB I-es futballista sem, de ha a segítségeddel előrébb jut, az jó érzés.

Posted in 2015, Hírek.