Future Cup Budapest 2015 – AC Sparta Praha lett a győztes!

fcbudapest-20150828-1

Hétvégén rendezte egyesületünk a VII. Future Cup-ot, amelyen nyolc ország, 18 csapata versenyzett, két napon keresztül egymással. A magas színvonalú tornát a cseh AC Sparta Praha nyerte meg! A tornán csapatunkat Vejmola Tamás edzőnk irányította. Az értékelését itt olvashatják.

Mérkőzések
1. FC Budapest – DAC 0-3
2. FC Budapest – BVSC 1-0
3. FC Budapest – Znicz Klobuck 0-1
4. FC Budapest – FCZ Brno 0-3
5. FC Budapest – Dinamo Star 6-1
Ezüst csoport
1. FC Budapest – MSK Zilina 0-2
2. FC Budapest – Videoton 0-3
3. FC Budapest – DAC 1-0
4. FC Budapest – FTC 1-2
5. FC Budapest – DVSC 0-2
III. helyért
Bate Borisov – Fulham 0-0 (2-1)
Döntő
SK Slovan Bratislava – AC Sparta Praha 1-1 (2-3)

 

Future Cup Budapest 2015 – Végeredmény
1.  AC Sparta Praha
2.  SK SLovan Bratislava
3.  Bate Borisov
4.  Fulham FC
5. FCZ Brno
6.  Znicz Klobuck
7.  Videoton FC
8. DVSC
9.  FTC
10.  MSK Zilina
11.  FC Budapest
12. FC Dunaszerdahely
13. CFR Cluj
14. Sparta Brno
15. Orbita Bukowno
16. SK Sturm Graz
17. BVSC
18. Dinamo Star

 

Vejmola Tamás: Ismét elérkezett a nagy nap, a Future Cup. A rengeteg külföldi nagy csapat mellet a magyar elit klubok is képviseltették magukat. Újfent belekóstolhattunk a külföldi labdarúgás ízébe, láthattuk a mentalitást a már ebben a korban a magas szintű technikai tudást, tudatos játékot. Nekem személy szerint a Bate Borisov játéka tetszett a legjobban: gyors, pontos és gólra törő focit játszottak, a Dortmundhoz tudnám hasonlítani.

Nekünk sajnos nem sikerült bekerülni az arany csoportba. A mutatott játékunk alapján meg sem érdemeltük volna. A tavalyi 27 rúgott góllal ellentétben idén mindösszesen 9-et sikerült szerezni. A lejátszott 10 meccset nézve nem mondható jó statisztikának. Mezőnyben még fel tudtuk venni a versenyt, viszont a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk. Hiányoltam még a csapatjátékot. Nem nagyon kerestük egymást labdával, nagyon kevés volt a labda nélküli mozgás. Az egy-egy elleni párharcokban támadásban, védekezésben rendre alul maradtunk. Ismét bebizonyosodott, hogy ilyen kupára nem lehet a strandról bejönni, komolyan készülni kell.

Mi edzők és a gyerekek is láttuk, hogy van hova fejlődni. Soha nem szabad megelégedni a pillanatnyi jó eredményekkel, sikerekkel. Ha valamit tudunk, tovább kell gyakorolni, tanulni, hogy még jobban beépüljön a zsigerekbe. Az elgondolkodtató, hogy sajnos nem került be egyetlen Magyar csapat sem az első hatba. Tovább kell dolgoznunk azon, hogy a gyerekeink minél közelebb kerüljenek az tornán látott, csapatok technikai, taktikai és mentális tudásához.

Posted in 2015, Hírek.