Sánta Endre – az idei tornánk volt a legjobb szervezés idáig!

fcbudapest_santa_endre-20150830

A torna kommunikációs vezetője, Sánta Endre rövid értékelését olvashatják a tornánkról:

Az idei Future Cup volt a harmadik rendezvény, amiben szervezőként tevékenykedtem, ezért bátran mondhatom, hogy objektív hasonlítási alapom van az előzőkhöz képest. Szerettünk volna olyan csapatokat meghívni, akik az utánpótlás-nevelésben az európai elithez tartoznak.

Idén már hetedik alkalommal jött el a tornánkra a Fulham FC, egyesületünk szakmai partnere; valamint az osztrák élvonal kiválósága: a Sturm Graz; a cseh első-osztály két nagyágyúja: az AC Sparta Praha és az FCZ Brno; valamint a UEFA Bajnokok Ligájában és az UEFA Europa Ligában évről-évre csoportkörbe jutó fehérorosz Bate Boriszov is. Sajnos a torna előtt pár héttel lemondta a részvételét a szerb elsőosztályú csapat, Partizan Belgrade, valamint a lengyel élvonalba tartozó Wisla Krakow, ezért nagy nyomás hárult ránk, hogy velük hasonló erejű külföldi csapatokat tudjunk pótolni. Végül is sikerült 18 magyar és külföldi csapatból összeállítani a 2004-es korosztályban Magyarország legrangosabb nemzetközi labdarúgó tornáját.

A szervezés elé adódtak olyan kihívások is, amikor a különböző országok étkezési kultúráját kellett hatékonyan kiszolgálnunk. Ilyen volt például, amikor a fehéroroszok kását kértek, az angolok pedig salátát és müzliszeletet. Az előző évekkel ellentétben, idén sajnos a sérülésekből is több történt a kelleténél. Az elsősegély és orvosi stábunk kiválóan végezte a feladatát! Jó volt látni az FTC profi labdarúgóit is, akik kíváncsiak voltak erre a rangos tornára, mint például Böde Dánielt, Nagy Ádámot és Cristian Ramirezt is. Külön köszönjük Dragóner Attilának a díjátadásnál nyújtott segítségét!

Posted in 2015, Hírek.