Future Cup nyolcadszor!

future_cup-20160817

Szokás szerint rangos nemzetközi mezőny gyűlt össze az FC Budapest korosztályos tornáján, az FFT a médiatámogató.

Augusztus 27-én és 28-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az U12-es korosztály (2005. január 1. után születettek) legrangosabb honi nemzetközi tornáját, a Future Cupot az FC Budapest.

Ismételten – miként az elmúlt két évben is – 18 csapat vetélkedik, és a szokásoknak megfelelően ezúttal is rengeteg külföldi csapat érkezik.

Future Cup 2016 Budapest résztvevői

 1. Sparta Praha (Csehország)
 2. APMT Malopolsaka (Lengyelország)
 3. SK Slovan Bratislava (Szlovákia)
 4. CFR 1907 Cluj (Románia)
 5. FK DAC (Felvidék)
 6. Bate Boriszov (Fehéroroszország)
 7. Orbita Bukownov (Lengyelország)
 8. MSK Zilina (Szlovákia)
 9. FCZ Brno (Csehország)
 10. Dinamo Star (Magyarország)
 11. Haladás VSE (Magyarország)
 12. FK Csíkszereda (Székelyföld)
 13. Besiktas (Törökország)
 14. Viitorul Oradea (Románia)
 15. Napa United FC (Amerikai Egyesült Államok)
 16. Videoton FC (Magyarország)
 17. FC Budapest II. (Magyarország)
 18. FC Budapest (Magyarország)

60 x 40 méteres pályán, 5 x 2-es kapura, 6 + 1-es felállásban zajlanak majd a küzdelmek. A csoportmeccsek 18, a helyosztók 20 percesek lesznek.

A torna reklámarca a magyar válogatottal az Eb-n is szereplő Németh Krisztián, aki ezekkel a szavakkal köszöntötte az idei versengést:

“Nagyon örülök, hogy egy ilyen rangos hazai tornának lehetek a reklámarca és ezzel is népszerűsíteni tudom ezt a remek rendezvényt! Gyerekkoromban is nagyon nagy izgalommal vártunk minden egyes nemzetközi mérkőzésünket, illetve tornánkat, ahol lemérhettük, hol tartunk a külföldi csapatokhoz képest. Mivel elég fiatalon kikerültem külföldre focizni, tudom milyen fontos megismerni más országok kultúráját és szokásait. Bízom benne, hogy a nemrég befejeződő Európa Bajnokság eredménye után még több gyerek kezd el majd focizni és talán egyszer nekik is hasonló élményben lesz részük, mint nekünk a válogatott tagjainak! Szeretnék gratulálni a szervező FC Budapestnek,hogy évről évre sok sok munkával, ilyen rangos tornát tudnak szervezni ebben a korosztályban! Végezetül kívánok mindenkinek sikeres szereplést a 8. Future Cup Budapesten, remélem mindenki kellemes élménnel gazdagodik majd!”

Tavaly a cseh Sparta Praha nyerte meg a rangos tornát.

A Future Cup 2016 médiatámogatója a FourFourTwo, amely a hagyományokhoz híven idén is egyéves magazinelőfizetéssel jutalmazza a torna legjobb játékosát.

Forrás: Fourfourtwo.hu

Posted in 2016, Hírek, Rólunk írták.