Nem sokára Future Cup kilencedjére is- interjú Czuk Henrikkel

Augusztus végén ismét Future Cup, hogy haladnak az előkészületek?

Általában, ahogy befejeződik a Future Cup már készülünk a jövő évire. Azok a csapatok, akik többször is részt vettek már, tőlük megkérdezzük, hogy elégedettek-e, szeretnének- e jönni. Mindig van 8-10 csapat, akiket október- novemberig beregisztrálunk. Igazából most sem volt semmi probléma, egyetlen visszamondás volt csak. De az ő helyükre is jelentkeztek még az utolsó pillanatokban is. Évről évre egyre rutinosabbak vagyunk, jobban állunk. Természetesen mindig történhet valami váratlan, úgyhogy akkor tudunk csak megnyugodni, ha vége a tornának. Most már gőzerővel készülünk. Idén csináljuk meg először húsz csapat részvételével, ez egy nagy kihívás számunkra, mert ilyen még nem volt. Erős, minőségi csapatok jönnek idén is. Kíváncsian várjuk, hogyan tudjuk majd ezt a 20 csapatot koordinálni, és milyen visszajelzéseket kapunk majd tőlük. Ezek a legfontosabbak.

Eddig milyen visszajelzések érkeztek a külföldi csapatoktól?

Nekünk nagyon nagy dolog, hogy Amerikából már másodszor érkezik a Napa United mellettük olyan nagy csapatok, mint a Prága, Sturm Graz, Bate Boriszov, Kolozsvár mind első hívásra jönnek. Illetve már magyar első osztályú csapatok is úgy versenyeznek, hogy megtudjanak jelenni a tornánkon. Ez mind hatalmas elismerés számunkra. Van egy szűk büdzsé, amivel gazdálkodunk, ami a többi ilyen nagyságrendű tornához képest nevetséges. Tudjuk, hogy mi amilyen külföldi tornákon megjelenünk, azokat általában 30-35 millióból csinálják meg. Mi inkább próbálunk arra is törekedni, hogy baráti viszonyunk legyen a csapatokkal és akik jól érzik magukat visszajöjjenek. A magas színvonalat erősíti, hogy zömében első osztályú minőségi csapatok jönnek, akik azért jönnek, hogy egy jót focizzanak.

Mi a torna legnagyobb erénye?

A hangulat és a szervezés. Sok külföldi tornára járunk, úgyhogy a szervezés nálunk is nagyon jó. Vannak kiemelt csapatok, akiket plusz programokkal is várunk. Ötödik éve működik már a Mini Future Cup, amit előtte két nappal szervezünk, azokkal a csapatokkal, akik előbb érkeznek. Ilyen például az amerikai Napa United, Bate Boriszov vagy az Arad. A Napa United most egy hétre fog érkezni, velük még több közös programot szervezünk. A lényeg, hogy szakmailag és emberileg is minőséget kapjanak tőlünk a vendégeink.

A gyerekek mit kapnak mindebből?

A magyar gyerekeknek jó lehetőség, hogy itthon is tudunk nemzetközi tornát szervezni, nem kell külföldre menni. Kapnak egy nagyon színvonalas két napot és a külföldi csapatok is a színvonalas meccsekért jönnek ide. Minden meccsen meg kell küzdeni a győzelemért és szerintem azért szeretik a gyerekek, meg a klubok is, mert azt a magas szintet kapják, amit megszoktak az előző években.

Magyarországon van még ilyen nagyságrendű nemzetközi torna ebben a korosztályban?

Gyerektornában mi vagyunk a legerősebbek, ezt bátran mondhatom. Magyarországon vannak fellángolások, amik néhány évig tartanak. Mint pl. a Fradinál is, aki elvette a nevünket és használta a saját tornáján, de csak pár évig ment. Nyilván nagyobb költségvetéssel, de nem voltak eltökéltek, elhivatottak. Csak ideig óráig dolgoznak, ezért sem működhet. Nálunk ez már a kilencedik torna, évről évre erősebb is, ahogyan a csapatok is. A 10. jubileumi tornára már jelentkezett két sztárcsapat, de ezt egyelőre még nem árulom el, majd csak a tornán.

Posted in 2017, Hírek.