Kezdő sípszó előtt – Klinghammer István

A IX. Future Cup valóban a jövő focistáinak kupája. A már hagyományos nemzetközi torna nagyszerű lehetőség tizennyolc csapat ifjú játékosának, hogy felmérjék, hol tartanak most focitudásban, mire jutottak technikai felkészültségben, és hol áll a csapat a taktikai fegyelem terén…

A tornán a focista palánták megismerkedhetnek más labdarúgó kultúrából érkező társaikkal, megmutathatják, hogy mennyire küzdőképesek, milyen sportszerűek, mennyire segítik egymást a csapatban.

A sport jellemet formál, a jó közösség alakítja az egyént. Nem mindenkiből lesz labdarúgó, de a tisztességes küzdelemből, a becsületes játékból, az egymás segítéséből kapott erkölcsi muníció majd a kis sportolók egész életére kihat.

Kedves fiatal Focisták!

A nemzetközi torna megmutatja azt is, hogy milyen hasznos a nyelvtudás, a műveltség, hiszen beszélgetni kell sportbarátaitokkal. Tehát tanulni is fontos!

Az edzőket, a szervezőket, a támogatókat dicséret illeti, hogy összehoz benneteket évről-évre. Remek alkalmat teremtenek, hogy nemzetközi összemérésben adjatok számot klubotok erejéről, és persze arról, hogy milyen ügyes kis focisták vagytok. Tehát küzdjetek a fair play szellemében, találjatok örömöt a játékban, és hozzátok legjobb formátokat.

Úgy legyen!

Klinghammer István

akadémikus, miniszterelnöki megbízott

Posted in 2017, Hírek.