Future Cup 2018 Dunakeszi – összefoglaló

A Magyarság Pálya és a Városi Sportegyesület Dunakeszi szezonzáró eseménye, a Future Cup 2018 elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna augusztus 25-26-án, az iskola kezdés előtti utolsó hétvégén került megrendezésre. Az FC Budapesttel közösen szervezett eseményt Temesvári Istvánnal, a VSD elnökével és Czuk Henrikkel, az FC Budapest elnökével, a Future Cup alapítójával értékeljük.

Hogy sikerült a rendezvény?

„Ha röviden akarok válaszolni, akkor azt mondhatom, hogy szuper volt! Kicsit hosszabban kifejtve, nagyon jól sikerült a rendezvény. 10 év tapasztalattal a hátam mögött, egészen nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ilyen magasz színvonalú szervezéssel és feltételekkel még nem tudtunk Future Cup-ot szervezni. Nagyon jól sikerült a rendezvény, nagyon örülök, hogy ilyen profi helyszínt sikerült találni és ez nem csupán az én lelkesedésem. A játékosok, edzők, a csapatok kísérői is egytől egyig azt csatolták vissza nekünk, hogy a Magyarság Pályára a jövőben is szívesen visszalátogatnának. Ha még kérni lehetne, akkor a jövőben esőmentes napot kérnénk magunknak – neveti el magát Czuk Henrik.

Milyen volt a lebonyolítás, a szervezés?

„Amikor nekifogtunk a szervezésnek, a 10. torna kapcsán már konkrét célként fogalmaztuk meg magunknak, hogy egy igazi, közép-európai szintű tornát rendezzünk – kezdi Henrik. Azt gondolom, hogy ez sikerült is. Nagyon erős mezőnyt sikerült összehozni, ami igazán elégedettségre ad okot, hogy voltak igazi nagy nevek, igazi húzó csapatok is, mint a török Galatasaray, vagy a svájci FC Lugano, magyar erősségnek számított a Balmaz Olasz Focisuli.”

„Ami a résztvevők szempontjából fontos szempont volt, hogy kevés idő alatt elég sok meccset tudjanak lejátszani a játékosok, ez egy nagyon fontos szempont a felkészülési időszakban és erre nagyon alkalmas volt a Future Cup. Sok rövid és mozgalmas meccs, 2 nap leforgása alatt 10 forduló, ez az, ami abszolút formába lendíti a csapatokat” – emeli ki Temesvári.

Mi volt a torna legemlékezetesebb pillanata?

„Nekem – személyes érintettségem okán, több is volt! Nehéz lenne egyet kiemelni – véli Czuk. Az első legmeghatározóbb pillanat az volt, mikor elkezdődtek a mérkőzések és az információs sátortól körbe néztem. Mindenhol gyerekek fociztak, 4 pályán folyt a játék, hát ez szuper érzés volt. Aztán nyilván a saját csapatom győzelme is felemelő élmény volt, hiszen a svájci Lugnano ellen arattak győzelmet, ami óriási siker! De a legszívmelengetőbb mégis az a pillanat volt, mikor Istvánnal az eredményhirdetésnél átadtuk az érmet a török csapatnak és az egyik kisfiú sírva fakadt az örömtől!”

Hogyan értékelné csapatunk, a VSD szereplését?

Első alkalommal mérettettek meg a Fiúk egy ilyen magas színvonalú tornán, ami nyilván nagy terhet és megfelelési vágyat eredményezett, de nagyon szépen helyt álltak. Ritkaság, hogy nemzetközi tornán, külföldi csapatok ellen kerüljenek megmérettetésre, de beleálltak a feladatba! Nem szabad elfelejteni, hogy a felkészülési időszak még csak most kezdődött el, most szoknak össze ismét. 19. helyen végeztek a Future Cup 2018-on, de annak nagyon örültünk, hogy sikerült nyertes meccseket is produkálniuk.

Hányan voltak a tornán?

„20 csapat, mindegyiktől 18 játékos, szülők, edzők, kísérők, együttesen 3-400 fős létszámban zajlott a torna, pedig – ahogy Henrik említette is – nem volt túl kegyes hozzánk az idő” – tudjuk meg a VSD elnökétől.

Kik és milyen elismerésekkel tértek haza?

„Itt szeretném megköszönni a VSD-nek, Temesvári Istvánnak, az FC Budapestnek és a támogatóknak, hogy segítséget nyújtottak a lebonyolításban, a szervezésben, a feltételekben! Reméljük, hogy jövőre még színvonalasabbá tudjuk tenni a Future Cup 2019-et – zárja gondolatait Czuk Henrik.

A forrás itt olvasható.

Posted in 2018, Rólunk írták.