Future Cup 2011 - U11

Final standings / Végeredmény

 1. FCZ Brno
 2. MŠK Žilina
 3. Sigma Olomouc
 4. Rapid Wien
 5. Fulhan FC
 6. DVSC
 7. Austria Wien
 8. Trencin
 9. Sparta Phara
 10. FC Budapest
 11. DAC 1904
 12. FC Jóka
 13. Vojvodin
 14. CRF Cluj
 15. Győri ETO
 16. Slovan Bratislava

A különdíjasok

A torna legjobb játékosa: Nemecik Tomas  (MSK Zilina)

A torna gólkirály: Luca Edelhofer  (Austria Wien)

A torna legjobb kapusa: Adam Stejskal  (FCZ Brno)

A legjobb magyar játékos: Gyönyörű Gergő (DVSC)

Időpont: 2011. augusztus 19-20.

Helyszín: Budapest

Korosztály: U11

Izgalmas és fordulatos mérkőzések, végletekig kiélezett utolsó percek, óriási küzdelem, drámai pillanatok, remek egyéni és csapatteljesítmények, jó hangulat – nagyjából így lehetne összefoglalni az U11-esek tornáját, amelyet 2011. augusztus 18-20. között immár második alkalommal rendezett meg egyesületünk Budapesten. A torna végén a legboldogabb csapat az FCZ Brno volt, mert kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel megnyerte a tornát.

Előzmények

Az elmúlt évi tornához képest egyesületünk néggyel több csapatot látott vendégül az immár hagyományos tornánkon. Bár az elmúlt évtől eltérően az FC Barcelona együttese az utánpótlás bázisukon történt események miatt ezúttal sajnos nem tudott részt venni a tornán, a mezőny erősebbnek tűnt, mint tavaly. Közép-Európa legjobb utánpótlás csapatai közül a legtöbb elfogadta meghívásunkat, a Fulham FC pedig – köszönhetően több éves jó kapcsolatunknak – szinte hazajár Budapestre.

Rendező csapatként elsődleges fontosságú volt, hogy a tornát problémamentesen rendezzük meg, a második helyen azonban ott szerepelt az a nem titkolt vágy, hogy csapatunkkal jó eredményt is érjünk el, illetve hogy a jó eredményen túl élvezetes mérkőzéseket is játsszunk. A magyarországi utánpótlás tornák történetében talán egyedül a tornát az interneten is élőben közvetítettük. (Az elmúlt évben csak a döntőket adtuk, ezúttal azonban végig közvetítettük a tornát.)... a cikk itt folytatódik.

Galéria