Future Cup - 2013

Final standings / Végeredmény

 1. CFR 1907 Cluj
 2. FC BATE Boriszov
 3. Fulham FC
 4. SK Rapid Wien
 5. FCZ Brno
 6. AC Sparta Praha
 7. FC Hradec Kralove
 8. FC Bars Vladikavkaz
 9. ACS FC Danut Coman
 10. SK Strum Graz
 11. MSK Zilina
 12. ACS Tampa Brasov
 13. SK Slovan Bratislava
 14. FC Budapest
 15. Videoton FC
 16. FA Bratislava

A különdíjasok

Legjobb mezőnyjátékos: Garcia Rafael (Fulham FC)

Legjobb kapus: Gruber Julian (SK Rapid Wien)

Gólkirály: Hajdujúk Raul (CFR 1907 Cluj)

Legjobb magyar játékos: Csipkés Ákos (FC Budapest)

Varjú Vilmos baráti kör külön díja: Fulham FC

A torna

Nyolc ország tizenhat csapata vett részt a jubileumi ötödik Future Cup nemzetközi gyereklabdarúgó tornán. A résztvevők között nagyon sok visszajáró vendéget fogadhattunk, mint az angol Fulham FC, az osztrák SK Rapid Wien, a cseh FC Zbrojovka Brno és AC Sparta Praha, az erdélyi CFR 1907 Cluj és ACS Tampa Brasov, a szlovák MSK Zilina; SK Slovan Bratislava és az FA Bratislava, a magyar Videoton FC, de akadtak új csapatok is szép számmal. Ilyen volt a fehérorosz FC BATE Borisov, az orosz FC Bars Vladikavkaz, a román ACS FC Danut Coman, az osztrák SK Sturm Graz, a cseh FC Hradec K

ralové... a cikk itt folytatódik.

fcbudapest_future_cup_csapat-2013

Időpont: 2013. augusztus 17-18.

Helyszín: 1165 Budapest, Bátony utca 1-33.

Korosztály: U12

Egyesületünk vezetője, Czuk Henrik öt évvel ezelőtt olyan tornasorozatot álmodott meg, amely mind színvonalában, mind rendezés szempontjából meg tudja közelíteni a nyugati országok gyerekrendezvényeit. Továbbá nem titkolt célja, a már meglévő nemzetközi kapcsolatok szélesebb körű kiépítése, amely egyedülivé tehetné az FC Budapest utánpótlás-nevelő egyesületet Magyarországon.

fcbudapest_future_cup_2013_plakat-20130722-300pSzintén fontos szempont a 10-11 éves gyerekek nemzetközi szintű versenyeztetése is, amely azt a célt szolgálja, hogy az egyesületünkben lévő gyerekek, minél hamarabb „beleszokjanak” a külföldi csapatokkal való megmérettetésekbe és nagyon fiatalon megszerezzék a lehető legtöbb rutint, hogy a későbbi és nagyobb korosztályokban már érettebben és ne felkészületlenül érje őket a nemzetközi mérkőzések hangulata és színvonala.

Galéria