Szívbarát-e a ketogén diéta?

Szívbarát diéta, Szívbarát étrend | Gokvi

legjobb teljes testtisztító fogyás amit nem szabad enni, hogy lefogyjon

Szabó Rita Ha fogyni próbál, egy új diéta segíthet. A ketogén étrend már évek óta divatos a fogyás és az izomépítés terén elért sikereinek köszönhetően. A ketogén diéta kevés szénhidrát fogyasztásán alapul, tehát az ötlet az, hogy ezeket a plusz kalóriákat inkább fehérjéből és zsírból vigye be.

Egészséges HETI MENÜ sorozat - 3. NAP!

A kulcs az egészségtelen ételekből származó szénhidrátok, például a szénsavas üdítőitalok, az édességek, a fehér kenyér, valamint az olyan egészséges ételek, szívbarát diéta a gyümölcs, a tej és a teljes kiőrlésű szívbarát diéta fogyasztásának kerülése. Pusztán azért, mert csökkenti a szénhidrátbevitelt, azonban még nem jelenti azt, hogy automatikusan megelőzi a szívbetegségeket a ketogén diétával. Szívbarát diéta a megnövekedett szívbetegség kockázatával nézhet szembe, ha nem veszi figyelembe a szakemberek tanácsait.

rebarbara zsír veszteség legjobb fogyókúrás tippek nőknek

Vázizomzatainkat elsősorban a glükóz táplálja, amely az elfogyasztott szénhidrátokból származó cukor egy formája. A ketontest egy alternatív üzemanyagforrás, amelyet a máj zsírból állít elő.

Kövess Péter Tényleg kiveszi a foltokat a fehérítő, vagy csak eltünteti őket? A túlsúly csak az egyike azoknak a kockázati tényezőknek, amelyek szívbetegséghez vagy szélütéshez vezethetnek. Egy igazán hatásos szívvédő diéta segít lefogyni vagy csökkenteni a koleszterinszintet, a vérnyomást vagy a trigliceridszintet. A US News Health rovata 20 népszerű diétát értékelt és rangsorolt szakértők bevonásával.

Tehát, ha arra szeretné edzeni a testét, hogy glükózról ketonokra váltson, csökkentenie kell a szénhidrátbevitelt, és helyettesítenie kell sovány fehérjével és telítetlen zsírokkal. Ez a ketogén diéta lényege.

xls medical étvágycsökkentő tabletta koffein, mint zsírégető

A szívbetegség kialakulásának kockázatának kitett emberek számára hasznos lehet a ketogén rövid távú fogyás sikere. Ha a ketogén diétát követi, akkor hajlamos arra, hogy kevésbé érezze magát éhesnek — ez pedig elősegíti a fogyást. A szívbarát diéta étrend egyéb előnyei a következők: a vércukorszint csökkentése a trigliceridek olyan zsírfajta a vérben, amely növeli a szívbetegség és a szélütés kockázatát szintjének csökkentése.

fogyni természetesen 1 hét alatt felhívta a fogyás család a tonna

Ami a szív egészségét illeti, a szakemberek még mindig nem tudják pontosan, hogy ez a diéta valóban előnyös-e vagy sem a szív egészsége szempontjából. Általánosságban elmondható, hogy ha szívelégtelensége van, nagyobb valószínűséggel alakul ki vércukorszint-rendellenesség.

A sovány marhahús ugyanolyan jól illik a szívbarát diétába, mint a sovány fehér húsok, állítják a táplálkozástudományi szakemberek. A módszer sok halat és szárnyast tesz az asztalra, marhából viszont nem túl sokat. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának CDC adatai szerint a lakosság 26 százaléka szívbetegség következtében veszíti életét. A fogyasztók ezt legtöbbször úgy értelmezik, hogy a vörös húsokat vissza kell szorítani az étrendjükben.

A szívbetegek számára a szakemberek a kiegyensúlyozott étrendet ajánlják, amely összetett szénhidrátokat, telítetlen zsírokat és sovány fehérjéket tartalmaz.